‘Als ik mijn werk goed doe, hebben mijn beslissingen een levenslange impact’.
Als jeugdbeschermer zie je dagelijks wat je betekent voor anderen. Dag in dag uit omgaan met emoties van anderen, trekt een wissel op je energie, bevlogenheid en eigen emoties. Hoe kun je je werk goed doen, zonder voorbij te gaan aan je eigen grenzen en behoeften? Hoe kan je anderen aanspreken op hun rol en verantwoordelijkheid? En hoe zorg niet alleen goed voor je cliënten, maar ook voor jezelf? Dit leertraject ondersteunt je in het versterken van je veerkracht, je inzetbaarheid, professionele intuïtie en integriteit.
Belangrijk uitgangspunt voor deze training is dat je ‘jezelf als instrument' meeneemt in je werk. Inclusief alle patronen, talenten en valkuilen altijd meeneemt. Het programma is samengesteld met input van een aantal collega's van WSSJBJR, JB Gelderland, JB Brabant.
Je verkent begrippen als 'intuïtie' en 'inegriteit' en reflecteert op hoe jij je staande houdt in het werk.
De bijeenkomsten bestaan uit een ochtenddeel gericht op het opdoen van nieuwe inzichten en een middagdeel met toepassing, praktijksimulaties en/of een moreel beraad.
Tussen de bijeenkomsten is er een online 'terugblik-moment' waarop je de toepassing in de praktijk bespreekt. In de online sessies komt een aantal zelfzorgoefeningen terug, zodat je deze ook met je collega's uit je eigen team kunt toepassen.
BIj de training hoort ook een digitale leeromgeving waar je middelen vindt voor persoonlijk verdieping, zoals opdrachten, achtergrondartikelen, podcasts en de mogelijkheid voor online coaching on the job.
Deze training is ontwikkeld voor jeugdzorgwerkers met een aantal jaren (minimaal 2) werkervaring.
De kosten voor deelname bedragen € 2.750
Deelnemers die aanmelden voor 10 oktober maken gebruik van subsidie, waarmee ze 50% van dit bedrag terug ontvangen.
Het is een vrij omvangrijk traject (6 dagen) met een flinke doorlooptijd. Het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om mee te doen en zo het maximale uit dit programma te halen.