Digitaal of deurbel?

De training 'Digitaal of Deurbel?'

In deze training, die een dagdeel beslaat, krijg je handvatten om te bepalen wanneer een afspraak digitaal kan plaatsvinden en wanneer een fysieke ontmoeting de voorkeur heeft. De training helpt je bij het maken van afwegingen die prettig en behulpzaam zijn voor zowel de jeugdbeschermers als de gezinnen waarmee zij werken.

Stel je voor, het is dinsdag, je hebt je kinderen net afgezet op school en haast je naar je eerste huisbezoek. Het lukt je waarschijnlijk nèt om daar om 09.00 te zijn. Of net niet, als je al het verkeer tegen hebt.
Na een half uur moet je gaan; op weg naar kantoor voor het teamoverleg. Hijgend kom je binnen, zweet staat op je rug en het eerste deel van de vergadering heb je je hoofd er niet bij omdat je je afspraak nog zit te verwerken. 
Lang tijd om na te praten met je collega's heb je niet, want je moet naar de rechtbank voor een zitting om 13.00. Onderweg prop je een boterham naar binnen.
De zitting loopt uit en wéér moet je rennen. Een zorgteamoverleg om 15.00 met alle betrokken hulpverleners in het gezin. 

Om 16.30 ben je thuis. Afgepeigerd. Alleen maar gehaast. Je verzamelt al je moed bij elkaar om nog éven je laptop open te klappen en de belangrijkste dingen van vandaag te verwerken.

Kan het ook anders? Wij denken van wel. Die afspraak om 09.00; die had misschien wel telefonisch gekund.
En dat overleg eind van de middag? Dat kon eigenlijk wel via Teams. 
Door het gesprek te voeren met je cliënt en door kritischer én creatiever naar je agenda te kijken kun je je afspraken anders vormgeven. Dit levert je meer rust op in je hoofd en je agenda én in dat van je cliënt.

We gaan aan de slag met gespreksvaardigheden en de mentale gezondheid van jeugdbeschermers door ons te richten op het vinden van een balans tussen fysieke en digitale vormen van contact. Dit zorgt voor efficiënter werken en minder (werk)druk voor zowel het gezin als bij jou!

We sluiten de training af met oefeningen over je eigen belemmerende gedachten én wat je moet doen om je toch aan je voornemens te houden.

De training komt voort uit afspraken in het FNV-akkoord en sluit aan bij de huidige behoeften en uitdagingen binnen ons werkveld.

In deze training leer je

  • .. afwegen wat het meest effectief en prettig is voor alle betrokkenen;
  • .. hoe je dit kunt bespreken met ouders en kinderen om samen tot goede afspraken te komen;
  • .. wat een goede balans tussen digitaal en fysiek contact is en hoe dit de werkbelasting en de belasting van het gezin positief kan beïnvloeden;
  • .. om samen met collega’s te onderzoeken wat nodig is om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen en een actieplan op te stellen.

Inschrijven

Inschrijven? Log hier in.


Nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Digitaal of deurbel?
26 november 2024 09.30 - 12.30
Partners voor Jeugd (hoofdkantoor Amsterdam)
Nina Arbutina
16 van 16
Inschrijven
Praktische informatie

Duur
Nog niet bekend

SKJ punten
geen

Accreditatienummer
-

Kosten
€ 200,-

Wij maken gebruik van cookies
Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.